Guatemala
Huehuetenango
Los Laureles
Ország: Guatemala
Régió: Huehuetenango
Farmer: Mario Roberta Sosa
Fajta: Arabica - Bourbon, Caturra & Catuai
Magasság: 1500 méter felett
Termesztés: árnyékban
Talaj: agyag, vályog
Csapadék: 1800-2300 mm évente
Betakarítás módja: kézi
Feldolgozási eljárás: vizes
Szárítás: napon
Szüreti időszak: Január-április
Guatemala igen változatos földrajzi és éghajlati jellemzőkkel bír, ezért területét a zöld kávé termesztés szempontjából 8 különálló régióra osztják. A különböző mikroklímák alapján csoportosított termőhelyek közül Huehuetenango a legmagasabban fekvő régió, ahol a kis kávéfarmok egy fennsíkon helyezkednek el, melynek köszönhetően az innen származó zöld kávékat szinte kizárólag az SHB - Stricktly Hard Bean - osztályba sorolják. Ez a kategória jelöli azokat a zöld kávékat, amelyeket nagy magasságban termesztenek, így lassabban érnek be, és ez által a kávébabok keményebbekké és sűrűbbekké válnak.
Íz: Enyhén citrusos savasság, kakaó és mogyoró íz, édeskés lecsengéssel.