Burundi

Kayanza

Ország: Burundi
Régió: Kayanza
Fajta: Arabica - 100% Bourbon
Magasság: 800-1980 méter
Termesztés: árnyékban
Talaj: Vulkanikus
Betakarítás módja: Kézi és szelektív
Betakarítási időszak: március-június
Feldolgozási eljárás: vizes
Szárítás: napon, emelt asztalokon

 

Burundi a Kelet-afrikai felvidéken Ruanda, Tanzánia és a Kongói Köztársaság között fekszik. Gyakran afrika szívének is nevezik.
Az első világháború idején Belgium fennhatósága alá került. Az első cserjét is a belgák hozták az 1930-as években, akik a termelést és a fejlődést is irányították az 1962-es függetlenné válásig. Az 1993-as választásokig - mint a legtöbb afrikai országot - Burundit is katonai diktátorok sora uralta. A termelés visszaesett a 2000-es évek közepéig, ekkor a Világbank segítségével elkezdték privatizálni és liberalizálni a kávé termesztést és szorosabb kapcsolatokat építettek a nemzetközi piacokon. Ez lehetővé tette, a kis kávétermelőknek - nagy kávéültetvények nem léteznek Burundiban - hogy szervezettebb szövetkezetekbe tömörüljenek, melyek kapcsolódnak egy mosóállomás köré.
A Mpanga hegy a Kayanza régióban az ország északi részén a ruandai határ közelében található. Éghajlata annak ellenére, hogy közel van az egyenlítőhöz, mégis inkább mérsékelt, magas fekvésének köszönhetően. Az esős időszakban elegendő csapadék hullik, amit a vulkanikus talaj jól megtart és az árnyékban növő cserjéknek ideális. A hőmérséklet szinte egész évben egyenletesen 16-24 °C között van.
Burundi jelenleg egy átalakulási folyamaton megy keresztül, ahol a minőség fontos szempont. Kis ország, nagy népsűrűséggel emiatt kis területen kell jobb minőséget előállítani a kedvezőbb jövedelem érdekében, így magas színvonalú, speciális kávék termesztését tűzték ki célul.

Megrendelés
Pörkölés
bécsi
francia
olasz
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes (+0 Ft)
kotyogós (+200 Ft)
eszpresszó (+200 Ft)
filteres (+200 Ft)
Mennyiség
db
Ár

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-22:00,
SZ-V: 10:00-20:00

A valóban jó kávé