A pörkölés teszi lehetővé, hogy a nyers kávészemekből zamatos italt készítsünk. Csak a tökéletes pörkölés hozza ki teljes mértékben a kávé eredeti zamatát. Legfőképpen a pörkölési idő és hőmérséklet közötti megfelelő összhang, valamint az egyes kávébabokhoz illő pörkölési eljárás kiválasztása a legmagasabb szakértelmet kívánja meg. Ez biztosítja a kávé kiemelkedő minőségét.
A pörkölés hatására alakulnak ki a kávé jellegzetes íz-, illat- és zamatanyagai, miközben fizikai és kémiai változásokon megy át. Pörkölés hatására a szemek nedvességtartalma csökken, térfogata megnő ezáltal  megduzzadnak a kávészemek. Pörkölés folyamán a szín-, illat- és zamatanyagok kialakulnak. A pörkölt kávé olajtartalma is változik, nő a kellemes illatú olajok mennyisége, melyek egy része a kávé felületére csapódik ki.
Kávéink a világ neves termőterületeiről származnak, melyet kézzel válogatnak és kézműves jelleggel kis mennyiségben pörkölünk, egyedi jellegek és igények figyelembevételével.
A koffein a kávé lelke, az a hatóanyag mely a kávét annyira népszerűvé, kedveltté teszi. A koffein az emberi szervezetre élénkítő, frissítő hatású.


Pörkölési szintek:

Bécsi pörkölés:
Világos pörkölési mód, gyengébb aromájú kávékhoz megfelelő, ezzel lehet a teljes íz- és aromaanyagot felszabadítani. A kávészemek felülete száraz és világosbarna. Fogyasztása leginkább reggelihez javasolható, jól kiegészíti a tej ízét.


Francia pörkölés:
Középbarna pörkölési mód, a kávé íze erőteljesebb. A kávészemek felülete fajtától függően száraz, vagy kissé olajos. Bármilyen kávéital készítésére alkalmas. Hazánkban ez a legnépszerűbb pörkölési mód.


Olasz pörkölés:
Sötétbarna, feketés színű pörkölés, melynél a pörkölés szinte a gyulladási határig folyik. Felülete olajos, a kávészemek nagyon kemények, így ez őrölhető a legfinomabbra. Íze jelentősen kesernyés, kiváló rövidkávé készíthető belőle. Sok ínyenc szerint ez az igazi kávé.

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-20:00,
SZ-V: 10:00-18:00

A valóban jó kávé