Peru

Chanchamayo

Ország: Peru
Régió: Chanchamayo, Junin
Fajta: Arabica - Tipica, Caturra, Bourbon, Pache, Catuai and Catimor
Magasság: 1200-1800 méter
Termesztés: árnyékban
Talaj: Vulkanikus
Betakarítás módja: Kézi, szelektív
Betakarítási időszak: április-szeptember
Feldolgozási eljárás: vizes
Különlegesség: Organikus tanúsítvány

Peru egy sokszínű ország. Az ország nyugati részén a Parti síkság, közepső részén a fenséges Andok húzódik északról dél felé, míg a keleti része már az Amazonas medencében van.
Ez az organikus perui kávé Chanchamayo tartományból származik, Peru középső területéről. A tengerszint feletti, 1200-1800 méteres magasságban a buja dzsungel és a meredek hegyek keveréke határozza meg a környéket. E rendkívüli körülmények miatt ezt a területet a „dzsungel-szemöldöknek” is nevezik. A mérsékelt és nyugodt éghajlatot kellemes páratartalmú, enyhe éjszakák jellemzik. Ez a meglehetősen ritka mikroklíma ilyen magasságban kedvez a gyönyörű kávébabok növekedésének.
A termesztést kb. 600 hektáron nyolc termelőcsoport végzi. Ezek többsége kisbirtokos gazdálkodó. Mindegyik fenntartható gyakorlatban működik, kiemelt figyelmet fordítanak a bőséges növény- és állatvilág megőrzésére.
Megszüntették a növényvédőszerek és műtrágyák használatát, helyette természetes komposztot használtak. Erőfeszítéseik lehetővé tették számukra, hogy ökológiailag hitelesített gazdálkodókká váljanak és megfeleljenek egy nagyon igényes fenntarthatósági pecsétnek.

Ízjegyek: Édes, enyhén citrusos, csokoládés testes kávé. A kesernyés ízeket kedvelőknek ajánljuk.

Megrendelés
Pörkölés
közepes
sötét
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes
kotyogó
eszpresszó
filter
Mennyiség
db
Ár

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-20:00,
SZ-V: 10:00-18:00

A valóban jó kávé