Java

Banyuwangi

Kaliselogiri farm

Ország: Jáva, Indonézia
Régió: Banyuwang
Farm: Kaliselogiri Estate
Fajta: Arabica - BP 409, BP 42, BP 358
Magasság: 600 méter
Termesztés: részben árnyékban
Talaj: latosol (vörösföld)
Betakarítás módja: Kézi, szelektív
Átlagos éves hőmérséklet: 20 °C
Csapadék: 800-1000 mm évente
Betakarítási időszak: május-szeptember
Feldolgozási eljárás: vizes
Szárítás: mechanikus
Testes, enyhén citrusos, csokoládésan kesernyés utóíz.

Indonézia, Délkelet-Ázsia legnagyobb és legnépesebb országa. Több, mint 17.000 szigetből áll, amelyek az egyenlítő mentén húzódnak a Csendes-óceán és az Indiai-óceán között. Nagy része hegyvidéki, esőerdővel vagy mangrove mocsarakkal borított, és területén több mint háromszáz vulkán található, amelyek közül néhány még ma is aktív.
A kávét először a holland gyarmatosítók honosították meg, akik afrikai arabica fajtákat ültettek 1696-ban.  Körülbelül egy évszázaddal ezelőtt a rozsdabetegség elterjedt, és majdnem megsemmisítette a kávéültetvényeket. Most ennek a területnek a nagy részét a betegségekre ellenállóbb robusta váltotta fel. Az indonéz robusta enyhén fűszeres, füstös utóízű. Miután Jáván az új fejlesztések az arabicára összpontosultak, az egykori holland birtokokon megkezték újra a termesztést.
A hatóságok a robusta termelést a jelenlegi szinten kívánják tartani, miközben a kistermelőket és az ültetvényeket a kiváló minőségű arabica termesztésére ösztönzik.
Eredetileg az Indonéz kávét jávai ültetvényeken termesztették, ezért a név garantálja a minőséget.

Megrendelés
Pörkölés
közepes
sötét
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes
kotyogó
eszpresszó
filter
Mennyiség
db
Ár

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-20:00,
SZ-V: 10:00-18:00

A valóban jó kávé