Burundi

Kayanza

Ország: Burundi
Régió: Kayanza
Fajta: Arabica - 100% Bourbon
Magasság: 800-1980 méter
Termesztés: árnyékban
Talaj: Vulkanikus
Betakarítás módja: Kézi és szelektív
Betakarítási időszak: március-június
Feldolgozási eljárás: vizes
Szárítás: napon, emelt asztalokon

 

Burundi a Kelet-afrikai felvidéken Ruanda, Tanzánia és a Kongói Köztársaság között fekszik. Gyakran afrika szívének is nevezik.
Az első világháború idején Belgium fennhatósága alá került. Az első cserjét is a belgák hozták az 1930-as években, akik a termelést és a fejlődést is irányították az 1962-es függetlenné válásig. Az 1993-as választásokig - mint a legtöbb afrikai országot - Burundit is katonai diktátorok sora uralta. A termelés visszaesett a 2000-es évek közepéig, ekkor a Világbank segítségével elkezdték privatizálni és liberalizálni a kávé termesztést és szorosabb kapcsolatokat építettek a nemzetközi piacokon. Ez lehetővé tette, a kis kávétermelőknek - nagy kávéültetvények nem léteznek Burundiban - hogy szervezettebb szövetkezetekbe tömörüljenek, melyek kapcsolódnak egy mosóállomás köré.
A Mpanga hegy a Kayanza régióban az ország északi részén a ruandai határ közelében található. Éghajlata annak ellenére, hogy közel van az egyenlítőhöz, mégis inkább mérsékelt, magas fekvésének köszönhetően. Az esős időszakban elegendő csapadék hullik, amit a vulkanikus talaj jól megtart és az árnyékban növő cserjéknek ideális. A hőmérséklet szinte egész évben egyenletesen 16-24 °C között van.
Burundi jelenleg egy átalakulási folyamaton megy keresztül, ahol a minőség fontos szempont. Kis ország, nagy népsűrűséggel emiatt kis területen kell jobb minőséget előállítani a kedvezőbb jövedelem érdekében, így magas színvonalú, speciális kávék termesztését tűzték ki célul.

Megrendelés
Pörkölés
bécsi
francia
olasz
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes
kotyogós
eszpresszó
filteres
Mennyiség
db
Ár

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-20:00,
SZ-V: 10:00-18:00

A valóban jó kávé