Cuba

Serrano Superior Lavado

Ország: Kuba

Régió: Sierra Maestra
Fajta: Typica
Magasság: 350-1000 méter
Termesztés: árnyékban
Talaj: Homok-agyag
Betakarítás módja: Kézi
Feldolgozás: nedves eljárás
Virágzás: Április
Szüreti időszak: július-december

A kubai kávé Don Jose Gelabert nevéhez fűződik, aki a 18. században Dominica szigetéről hozott néhány magot. 1748-ban megalapította az első kávé ültetvényt Wajay szélén, Havanna City közelében.
Az 1791-es Haiti forradalom idején sok haiti emigráns és francia telepes érkezett a sziget keleti részére. A jó talajviszonyok az ideális klíma, és a francia telepesek által bevezetett rendkívül innovatív mezőgazdasági technikák eredményeként ez a régió vált rövid idő alatt a kávétermesztés központjává. 1830-ban Kuba volt az egyik legnagyobb kávé exportőr.
A kül-, és belpolitikai helyzet miatt a termelés fokozatosan csökkent és más országok - Brazília, Kolumbia - termelése növekedett. Bár Kuba elvesztette vezető kávé exportőri helyezését, de a magas színvonalú termelés tovább folytatódott és mint hagyomány továbbadnak nemzedékről nemzedékre napjainkig.
A kubai forradalom (1950-es évek) után államosították a kávé gazdaságokat és az ipar hanyatlásnak indult. Az 1960-as és 1970-es, években stagnált a termelés majd az 1980-as években emelkedett. Szovjetunió (Kuba fő támogatója) széthullása után ismét hanyatlásnak indult.
Napjainkban ez a folyamat fejlődésnek indult, de ki tudja meddig.
A Serrano Superior kávét a Sierra Maestra hegység, 350-1000 méteres tengerszint feletti magasságában, fák árnyékában termesztik. A fák között védett madarak: papagájok, tocororos, harkályok, sinsontes, cemicalos és még sokan mások élnek. A talaj gazdag réz, mangán, króm és vasban ezek hozzák létre ezt az egyedi ízprofilt.
Jellemzői: Illatos, finom aroma. Teljes, kiegyensúlyozott testesség, jó savasság. Kiváló ízű, tiszta, finom és lágy a szájban.

Megrendelés
Pörkölés
közepes
sötét
Kiszerelés
250g
1000g
Darálás
szemes
kotyogós
eszpresszó
filteres
Mennyiség
db
Ár

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
Telefon: +3630 6007829
H-P: 8:00-20:00,
SZ-V: 10:00-18:00

A valóban jó kávé